LOG Podiumbreed en Zebravissen. Hoezo??

U zult zich wellicht afvragen wat zebravissen met het programma hebben. Wel: aanstaande donderdagavond vullen wij ons programma grotendeels met een tweetal gesprekken, die wij hebben gehad in het Wilhelmina KinderZiekenhuis in Utrecht. De redactie is allereerst in gesprek gegaan met Prof. Peter van Hasselt, kinderarts en onderzoeker. Zijn specialiteit is het onderzoek naar de Ziekte van Batten, beter bekend onder de naam: Kinderdementie. Ook al dekt dit niet de complete ziekte, maar de verschijnselen zijn herkenbaar. Bij alle onderzoeken is de rol van de hierboven genoemde zebravisjes cruciaal.

Vervolgens gingen wij op diezelfde avond in gesprek met Ronald Jansen, voorzitter van de Stichting Beat Batten en tevens vader van een zoon, die lijdt aan deze ziekte. Wij spreken met hem over de rol van de Stichting en de resultaten tot nu toe.

In de studio hebben wij Dick Korebrits als gast, die, als organisator, nog het laatste nieuws komt vertellen over het sponsorconcert “Gevoelige Snaren”, dat op 14 maart plaats zal vinden in de kapel van het Jan van Besouw.

Buiten de vertoning van beide gesprekken bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen over beide gesprekken, over het concert op 14 maar a.s. en daarnaast kunt u, zoals u van ons gewend bent, uw muzikale wensen kenbaar maken via: 0135341344.