NEW COUNTRY

NEW COUNTRY loopt al vanaf 1991 bij de LOG en behandelt de hedendaagse country music in de breedste zin van het woord. In 2011 is het programma door de Dutch Country Music Association (DCMA) verkozen tot “Radioprogramma van het Jaar”. Uitzending is op de zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur en er is een herhaling op de maandag van 12.00 tot 13.00 uur.

Al vanaf de eerste uitzending is de samenstelling en de presentatie in handen van Johan Lemmers. De nadruk in het programma ligt op de nieuwe country music uit de Verenigde Staten, waarvoor gebruik wordt gemaakt van de CDX Service van de Country Music Association aldaar. Uiteraard komen ook nieuwe CD’s en singles aan bod maar er is ook aandacht voor de country music uit Europa, Canada en Australië..
Nederlandse producties worden natuurlijk niet vergeten, vooropgesteld dat deze voldoen aan de kwaliteitseisen die door New Country worden gehanteerd.

Af en toe zijn er uitstapjes naar de country uit de jaren ‘50 en ‘60 of de Blue Grass. En soms is er aandacht voor een “special event”, zoals de verkiezingen van de CMA Awards (Amerika) en de DCMA Awards (Nederland) of een festival in de directe omgeving. De gekozen songs zijn uiteraard dansbaar maar New Country is niet specifiek een “line-dance” programma.

Country Music van nu is niet (meer) te vergelijken met de country van een jaar of vijftig geleden, de muziek leunt steeds meer aan tegen de pop en rock maar New Country probeert toch zoveel mogelijk DIE songs te laten horen waar nog een duidelijke country-feel in zit. Ook de stroming “Americana” komt aan bod, denk hierbij aan de Nederlandse “Common Linnets”…
Gelukkig zijn er nog steeds artiesten, ook van de jonge generatie, die zich met de zg. “roots country” bezig houden, de echte traditionele country music.

Zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur (herhaling op de maandag van 12.00 tot 13.00 uur)