Zondagmiddag 20 februari gratis concert Jazz Podium Goirle

Lekker er op uit? Hat kan weer! Kom zondagmiddag 20 februari naar het gratis concert van Jazz Podium Goirle waar u kunt genieten van de nieuwe muzikale talenten van het conservatorium in Tilburg. Vanaf 15:0 0 uur bent u weer welkom in het Grand Café van het cultureel centrum Jan van Besouw.

 

Deze zondag zullen leerlingen van AMPA (Academy for music and performing arts) laten zien wat ze kunnen op het gebied van jazz. 3 ensembles laten u kennis maken met verschillende stijlen binnen de jazz. Het driedubbele concert is gratis toegankelijk. Aan het einde van deze middag zal gevraagd worden wat u de concerten waard vond. Het zou dan fijn zijn als u uw waardering voor het concert via een kleine bijdrage aan Jazz Podium Goirle zou kunnen laten zien.

 

Instrumental Latin Ensemble

Deze 8 studenten komen uit allerlei delen van de wereld. Chili, Italië, Korea, Litouwen en Nederland en hebben Latin American Music als gemene deler.

Het repertoire bestaat uit een mix Latin American standards. Van intieme, sensuele Cha Cha Cha’s tot explosieve Mambo’s . Muziek van de grote namen uit de Afro Latin Music zoals Tito Puente, Dizzy Gillespie en Ray Barretto . Altijd met een brede glimlach naar Jazz. Prachtige muziek om van te genieten en lekker weg te dromen naar tropische oorden……

 

Fontys Close Harmony

Het Fontys Close Harmony koor bestaat uit studenten die allemaal jazz vocals studeren, dus dat beloofd wat. Het koor harmoniseert en zingt onder leiding van Henk Kraaijeveld, een jazz zanger die cum laude afgestudeerd is aan het conservatorium van Utrecht. Het repertoire van het koor varieert en gaat van ballads zoals “In my life” van de Beatles tot meer up tempo nummers zoals “Joyful, joyful” van de film Sister Act 2. De studenten hebben er veel zin in om komende zondag voor u op te treden.

 

AMPA Crossover Ensemble

Het AMPA Crossover ensemble zoekt de limieten van Jazz op. Voor hun sound halen ze inspiratie uit verschillende genres en brengen dit samen tot een gebalanceerd geheel. In hun repertoire vind u composities van onder andere moderne grote namen zoals Snarky Puppy en Hiatus Kaiyote. Complexe ritmische patronen, interessante harmonieën, en lekkere grooves staan centraal in deze muziek. Deze groep studenten is door hun docent, bassist en componist Stef Joosten, uitgedaagd om een academisch jaar te wijden aan het bestuderen van Fusion muziek.

 

Wilt u meer weten over Jazz Podium Goirle en het programma voor dit seizoen, kijk op www.jazzpodiumgoirle.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.

We volgen uiteraard de geldende richtlijnen die vanuit de Nederlandse overheid en RIVM worden geadviseerd. Bij de entree van het Cultureel Centrum wordt u gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs. Er zijn voldoende zitplaatsen en de barmedewerkers zullen aan uw tafeltje langskomen om u te voorzien van de gewenste versnaperingen.