Zijn Brabanders de grootste brokkenpiloten?

Uit een indexering uit 2016 blijkt dat Brabanders de grootste brokkenpiloten van Nederland zijn. Hieruit is duidelijk geworden dat Brabanders de meeste schade rijden, maar dat ook de meeste verkeersdoden in Brabant vallen. Ook is Brabant koploper in autobranden. Schokkend nieuws, dat voor een groot deel te wijten is aan onveilig rijgedrag in de regio.

Wat kun je zelf doen?

Samen kunnen we de weg wel een stuk veiliger maken. Experts denken namelijk dat veel van deze verkeersongevallen en -slachtoffers veroorzaakt worden door het gebruik van de smartphone achter het stuur. Naast dat het gebruik van een smartphone achter het stuur streng verboden is, kan het dodelijke gevolgen hebben voor je medeweggebruikers. Zet de telefoon dus op stil of bel alleen handsfree in de auto. Wacht met berichten sturen en internetten tot je veilig tot stilstand bent op een parkeerplaats, of nog beter, thuis bent.

Zorg ervoor dat je ten alle tijden veilig rijgedrag vertoont. Alleen dan kunnen we met z’n allen ervoor zorgen dat de Brabantse wegen veilig blijven. Heb je een garage? Zet je auto dan altijd veilig weg, om autobrand te voorkomen.

Je verzekering in Brabant

Aangezien de prijs van je verzekering bepaald wordt door onder meer je postcode, zal het niet als een verbazing komen dat een Brabander gemiddeld meer premie betaalt voor zijn of haar autoverzekering. Hier is helaas weinig aan te doen: dit komt onder meer door de risico-inventarisatie die verzekeraars doen. Over het algemeen ligt de verzekeringspremie in Brabant een heel stuk hoger dan elders in het land.

Minder betalen met slim vergelijken

Als je minder wil betalen voor je verzekering, kan het lonen om je verzekering te vergelijken. Met een autoverzekering vergelijken kan je jaarlijks honderden euro’s besparen, en dat wil iedereen!