Uitslaande brand bij Kwalitaria Tra in Goirle

Bij Kwalitaria Tra aan de Tilburgseweg in Goirle is woensdagavond rond 18.00 uur een grote brand uitgebroken. Wat de precieze oorzaak van de brand is, is niet bekend. Inmiddels heeft te brandweer het vuur onder controle, maar het nablussen gaat nog even duren. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zojuist is er een NL-alert verstuurd in Goirle met de melding dat mensen hun ramen en deuren gesloten moeten houden in verband met de rook die in Goirle en verre omgeving te zien is.

Het vuur is niet overgeslagen op het naastliggende pand van Bojangles. Mogelijk hebben zij wel rook- en waterschade. De beautysalon aan de andere kant van de cafetaria ligt op veilige afstand en heeft voor zover bekend geen schade.

Begrip in Goirle

Goirle leeft mee met de familie Tra. De cafetaria is al 3 generaties lang een groot begrip in Goirle. ”Een stukje Gôolse geschiedenis dat nu verloren is”, vertelt een omstander. Ook voetbalclub GSBW toont steun. ”Tra is al tientallen jaren een trouwe sponsor van GSBW en een absoluut begrip in Goirle. Wij wensen de familie Tra en alle medewerkers heel veel sterkte toe in deze toch al moeilijke tijd”, schrijven zij op Facebook.

 

 

 

De rookwolken zijn goed te zien vanaf de Marijkestraat
Vanaf de Tilburgseweg is de brand goed te zien
Het dak van het pand is erg beschadigd
Ook vanaf de Westpoint in Tilburg is de rook goed te zien