Tweede Kamerverkiezingen

Burgemeester Mark van Stappershoef verheugd over opkomst

Burgemeester Mark van Stappershoef is bijzonder te spreken over het aantal mensen dat de moeite nam om te gaan stemmen op 15 maart en de inwoners die dit mogelijk maakten. Hij blikt terug op deze dag maar kijkt ook vooruit.

Drukte

“We zaten in Goirle en Riel qua opkomst boven het landelijke gemiddelde. Daar hebben we nu de cijfers voor maar ik zag het ook gebeuren op de dag van de verkiezingen bij onze stembureaus. Het was eigenlijk overal druk, met de benen buiten, dat idee. Zo fijn om te zien. Het stemt me ontzettend optimistisch!

Verandering

Er is iets aan het veranderen. Mensen willen nu echt weer invloed uitoefenen op de democratie. Mijn oproep van de afgelopen weken komt volgend jaar zeker weer terug bij de verkiezingen van de gemeenteraad. Ook dan hoop ik dat mensen ‘verschillig’ zijn. Juist omdat de gemeenteraad zich bezig houdt met zaken die dicht bij de mensen staan. Daarom gaan we het komende jaar ook veel meer luisteren naar de mensen. Hoe maken we de raad weer aantrekkelijk voor de gemeenschap? Moeten we op een andere manier vergaderen? Is het ook voldoende laagdrempelig voor mensen die niet thuis zijn in de politiek en dus ook niet tot een specifieke politieke achterban behoren? Een speciale werkgroep gaat zich hier de komende tijd volop mee bezig houden.

Dank

Ik wil alle verschillige mensen bedanken voor hun betrokkenheid bij de politiek op woensdag 15 maart. We zijn samen tot een mooie opbrengst gekomen. Een groot aantal stemmen, dat we uiteraard ook te danken hebben aan de lokale inspanningen alle vrijwilligers maar ook het Katholieke Vrouwen Gilde, Cultureel Centrum Jan van Besouw en de bibliotheek van Goirle. Ze hebben op eigen initiatief de handen ineengeslagen om mensen bij de verkiezingen te betrekken, in het bijzonder onze jongere inwoners. Ik vind het tekenend voor Goirle en Riel en het maakt me trots burgemeester van deze gemeenschap te zijn.”
Meer informatie over de verkiezingen vindt u via www.goirle.nl.