Truck Tour Tilburg is klaar voor de dertigste editie

Truck Tour Tilburg is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Op zondag 23 april 2017 gaat de Truck Tour voor de dertigste keer van start. 270 vrachtwagens rijden die dag een route van 90 kilometer door Tilburg en omgeving.

Truck Tour Tilburg is al jaren een evenement waar door veel mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking naar uitgekeken wordt. “Dat de Truck Tour zo populair is, is fijn, maar die populariteit zorgt er helaas ook voor dat we eigenlijk altijd meer inschrijvingen hebben dan het maximaal aantal toegestane vrachtwagens”, vertelt Frans van Gijzel, de voorzitter van Truck Tour Tilburg. “We proberen natuurlijk zo veel mogelijk mensen mee te nemen, maar we moesten ook dit jaar weer een aantal mensen teleurstellen.”

Voor de gelukkigen die dit jaar wel een plekje in een van de vrachtwagens krijgen, belooft de dertigste editie van Truck Tour Tilburg net als voorgaande jaren een gigantisch spektakel te worden. De route doorkruist dit jaar onder andere de gemeente Loon op Zand en natuurlijk Tilburg. De deelnemers, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs houden dit jaar pauze bij Barge Terminal Tilburg (BTT) aan de Geminiweg te Tilburg. Het bedrijventerrein wordt omgetoverd tot een feestzaal.

Bovendien wordt alles door vrijwilligers ten uitvoer gebracht. De motorrijders begeleiden vrijwillig de colonnes en sluiten de verkeerspunten af, ook rijden er wagens van het Rode Kruis mee. Verder zijn een groot aantal vrijwilligers op zaterdag en zondag op de been voor o.a. het inrichten van de vertrek- en pauzeplaats, het vullen van cadeautasjes en het klaarmaken van de lunchpakketten. De broodjes voor de lunchpakketten worden gemaakt door de leerlingen van het Vakcollege te Tilburg. Iedereen wil maar al te graag de deelnemers de dag van hun leven bezorgen.

De Truck Tour Tilburg ontstond dertig jaar geleden. Door de jaren heen werd Truck Tour Tilburg steeds professioneler. Zo worden de heen- en terugroute op dit moment veel beter gepland dan vroeger, worden er verkeersregelaars opgeleid om de route te bewaken, heeft de Truck Tour Tilburg een groot aantal partners en wordt het evenement ondersteund door de gemeente. Truck Tour Tilburg is een erg geliefd evenement bij onze doelgroep en mag daarom niet verloren gaan.

De route voor de dertigste editie is terug te vinden op www.trucktourtilburg.nl