Thérèse Claassen nieuwe directeur GGD Hart voor Brabant

Het Algemeen Bestuur van de GGD Hart voor Brabant verheugt zich met de benoeming van een nieuwe Directeur Publieke Gezondheid: drs. Thérèse Claassen, MBA (46). Zij start op 1 april als opvolger van Karin van Esch, die met ingang van 1 februari 2021 toetrad tot de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Thebe.

Thérèse Claassen volgde studies op de terreinen van Algemeen Sociale Wetenschappen en Verandermanagement aan de Universiteit van Utrecht en het Sioo. Zij rondde een Master of Business Administration af aan de Business School Nederland. Thérèse Claassen startte in januari 2020 bij de GGD Hart voor Brabant als Sectormanager Leefomgeving en was namens het MT verantwoordelijk voor het programma corona. Toen Karin van Esch de organisatie in december 2020 verliet, werd zij waarnemend DPG. Ze startte haar werkzame leven als lerares in het basisonderwijs en vervolgde haar weg o.m. in de rol van (interim) projectmanager, consultant en verandermanager. Zij deed opdrachten bij gemeenten, veiligheidsregio’s, GGD’en, ziekenhuizen, GHOR-bureaus en andere (zorg)organisaties in Nederland.

Thérèse Claassen brengt een brede ervaring mee op het gebied van organisatieontwikkeling, samenwerkingsvraagstukken en het opereren in een politiek/bestuurlijke omgeving. Over haar nieuwe functie bij de GGD zegt ze: “Met veel enthousiasme ga ik aan de slag als Directeur Publieke Gezondheid in deze regio. In de afgelopen jaren hebben zowel de GGD als de GHOR zich ontwikkeld tot een professionele organisatie voor de publieke gezondheid en veiligheid. De GGD heeft mede door zijn inzet in de coronacrisis een gezicht gekregen. Het belang van een gezonde leefstijl, het beperken van gezondheidsverschillen en van een gezonde leefomgeving is door corona meer dan ooit zichtbaar geworden. Daar lever ik graag een bijdrage aan.”

Meer informatie over