Sterrenchef Paul Kappé kookt gratis voor leden Braaipanneke

Paul Kappé van sterrenrestaurant Monarh in Tilburg heeft zijn handen in een geslagen met de vrijwilligers van de eetclub Braaipanneke om de gasten een hoogst uitzonderlijke diner cadeau te doen. Braaipanneke, het eet-collectief voor alleenstaande ouderen dat in normale tijden maandelijks samenkomt voor een diner in het gemeenschapshuis de Leybron, wordt in deze corona-tijd op 1 april verwend door Kappé. Op deze dag zal hij een gratis maaltijd voor alle gasten van Braaipanneke verzorgen, welke aanhuis bezorgd wordt.  

Vrijwilligers Braaipanneke

Kappé is naast chef van Monarh ook schrijver van recepten-verzamelbundel ‘Bekende Tilburgers koken met sterrenchef Paul Kappé’. In dit kookboek staan overheerlijke gerechten bestaande uit verrassende ingrediënten die  Paul Kappé samen met o.a. Guus Meeuwis, Nol Havens, Gers Pardoel en Anouk Maas heeft bereid. De opbrengst van dit boek gaat naar Ronald McDonald Huis & Huiskamer Middenwest-Brabant.

Paul Kappé

Geïnspireerd door de recepten en zijn werk voor het goede doel, geeft Kappé nu zijn tijd en kookkunsten aan het Braaipanneke. Het Braaipanneke is een collectief in Riel van in totaal 50 gasten die in normale tijden maandelijks samenkomen voor een uitgebreid drie-gangen-menu, helemaal verzorgt door een club van enthousiaste vrijwilligers. De afgelopen maanden heeft dit begrijpelijk niet plaatsgevonden en daarom is er nu een uniek initiatief van de vrijwilligers en Kappé om de gasten eenmalig sterrenwaardig te verwennen. Op 1 april, nee het is geen grap, wordt er een bij de gasten van Braaipanneke thuis een heerlijke maaltijd bezorgt, helemaal gratis, mogelijk gemaakt door bijdrage van Reas Euro en bezorgd door de toegewijden vrijwilligers.

Gasten van Braaipanneke kunnen zich bij de vrijwilligers opgeven en het kookboek van Kappé is via deze website te koop https://kookboekvoorhetgoededoel.nl/