SAM’S KLEDINGACTIE VAN START IN Goirle

Opbrengsten bestemd voor hulp aan ontheemde Nepalezen

Inwoners van Goirle worden van harte uitgenodigd hun tweedehands kleding en schoenen te doneren bij de inzamellocaties van Sam’s Kledingactie. De opbrengst van de gedoneerde kleding is bestemd voor hulp aan 500 ontheemde Nepalese families, vooral vrouwen en kinderen. Door twee verwoestende aardbevingen en diverse landverschuivingen hebben zij in 2015 familieleden, huizen en landbouwgrond verloren. Nog steeds leven zij in tentenkampen en is er veel hulp nodig. Gaat u de komende weken uw kledingkasten opruimen vanwege het voorjaar? Denkt u dan alstublieft aan Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood.

U kunt uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel inleveren op onderstaande adres(sen):

  • Terrein van de Maria Boodschap, van Malsenstraat
    Op 08/04/17 van 10:00 uur tot 12:00 uur
  • Sint Jan, Kerkstraat 3
    Op 08/04/17 van 10:00 uur tot 12:00 uur

 

Regelrechte ramp

De twee aardbevingen in april en mei in 2015 veroorzaakten een regelrechte ramp in bergstaat Nepal. 8 miljoen Nepalezen werden direct getroffen, duizenden verloren het leven en 1,4 miljoen Nepalezen werden direct afhankelijk van voedselhulp. En nog steeds is in grote delen van Nepal de situatie zeer slecht, vooral in de slecht bereikbare bergachtige gebieden. Daar leven nog steeds families in armzalige omstandigheden in tentenkampen.

 

Hulp meer dan welkom

Na de eerste noodhulp is Cordaid Mensen in Nood begonnen met een wederopbouwprogramma, waaronder het bouwen van aardbevingsbestendige huizen. Echter, duurt het nog zeker tot eind dit jaar voordat alle families een nieuw onderkomen hebben. Tot die tijd moeten ze in vaak slechte omstandigheden zien te overleven en is alle hulp welkom.

 

Doneer alstublieft kleding

Dankzij uw kledingdonaties kan Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties deze arme groep mensen structureel helpen en zorgen dat zij weer een menswaardig bestaan kunnen leiden. Een terugkeer naar hun oude leefomgeving is geen optie. Er is een zeer grote kans op nieuwe aardbevingen en overstromingen op de plek waar deze families vroeger woonden.

Meer informatie over Sam’s Kledingactie en de gesteunde projecten is te vinden op: www.samskledingactie.nl.