Overlijdensrisicoverzekering kan vaak goedkoper

Veel Nederlanders hebben een te dure overlijdensrisicoverzekering (orv). Dat komt omdat de premie van deze verzekeringen sinds 2002 met ruim de helft is gehalveerd, blijkt uit een onderzoek van Moneyview.

Het doel van een overlijdensrisicoverzekering is om uw nabestaanden te behoeden voor financiĆ«le problemen die kunnen ontstaan na uw overlijden, bijvoorbeeld vanwege verlies in inkomen.  

Oversluiten

Door een bestaande orv over te sluiten of aan te passen kan men vaak fors besparen op de premie. Veel verzekeraars en adviseurs wijzen hun klanten hier niet op. In feite is het principe hetzelfde als bij het oversluiten van een hypotheek of het overstappen van zorgverzekering.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen aan verzekeringspremie? Dan kunt u een kijkje nemen op overlijdensrisicoverzekering.nl. Op deze site staat een overzicht van verzekeraars, premies en voorwaarden.

Het is uiteraard ook mogelijk om contact op te nemen met uw huidige verzekeraar of een verzekeringsadviseur in te schakelen.

Hypotheek

Is uw huidige overlijdensverzekering gekoppeld aan een hypotheek en wilt u deze verzekering oversluiten? Dan moet de nieuwe verzekering weer worden verpand (gelinkt) aan de hypotheek. Neem in dit soort situaties contact op met een hypotheekadviseur.

Lees ook: Overlijdensrisicoverzekering & hypotheek

Ex-rokers

Ook mensen die de overlijdensrisicoverzekering afsloten toen zij nog rookten, maar dat nu niet meer doen, kunnen fors besparen. Verzekeraars bieden namelijk een lagere premie voor mensen die niet roken. De besparing kan oplopen tot wel 350 euro per jaar, zeggen bepaalde analyses.