Ontvangstbalies voor alle patiënten en bezoekers ETZ

Stewards heten vanaf maandag 11 januari alle patiënten en bezoekers direct bij de ingang van de locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden in Tilburg welkom. Dit is onderdeel van het nieuwe, aangescherpte toegangsbeleid. De stewards maken iedereen attent op de bekende beschermingsmaatregelen (handhygiëne en mondkapjes) en ze ontvangen elke patiënt en bezoekers bij een van de nieuwe ontvangstbalies.

De nieuwe, met stewards bemande balies moeten ervoor zorgen dat minder mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis rondlopen, zodat iedereen voldoende afstand tot elkaar kan houden. Dit komt de veiligheid van patiënten, bezoekers en zorgverleners ten goede.

Strikt bezoekersbeleid
De nieuwe balies zijn open van 7.30 tot 20.30 uur. Ook alle bezoekers moeten zich hier melden, als ze een patiënt op de verpleegafdeling willen bezoeken. Het strikte bezoekersbeleid – één bezoeker per dag tussen 17.00 en 20.00 uur – blijft ongewijzigd. Het ETZ voelt zich genoodzaakt het toegangsbeleid strikter toe te passen, zodat minder mensen het ziekenhuis bezoeken. Hierdoor wordt de kans op besmetting met het coronavirus verder omlaag gebracht.

Polikliniek
Het nieuwe toegangsbeleid betekent vooral iets voor patiënten die een afspraak op de polikliniek hebben. Hen wordt gevraagd alleen – dus zonder begeleiding – naar de afspraak te komen, tenzij het echt niet anders kan. Natuurlijk blijft het voor patiënten mogelijk om hun naasten te (video)bellen tijdens het gesprek in de spreekkamer. Patiënten worden hierop voorbereid via een informatiebrief bij hun afspraakbevestiging.

ETZ Waalwijk
De nieuwe balies staan op locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden. Het nieuwe beleid geldt nog niet voor ETZ Waalwijk, omdat het daar minder druk is. Bovendien zijn er in ETZ Waalwijk geen verpleegafdelingen.

FOTOBIJSCHRIFT: Stewards maken patiënten en bezoekers wegwijs bij de nieuwe ontvangstbalies.

FOTO: ETZ Fotografie & Film/Maria van der Heyden