Nieuwjaarsconcert Jazz Podium Goirle op zondag 15 januari 2017

Een nieuw jaar is begonnen en dat moet gevierd worden. Jazz Podium Goirle doet dat op zondag 15 januari met twee geweldige optredens. De middag in het grand café van het cultureel centrum Jan van Besouw begint om 14:30 uur met een geweldig optreden van het David Romanello Kwartet met vernieuwend eigen werk, gevolgd door de overweldigende salsaklanken van Leticia y su Rumbadama. Een middag om te genieten en de heupen te laten bewegen dus! De entree bedraagt 8 euro.

David Romanello Kwartet

David Romanello KwartetContact maken met jezelf, de muziek en je omgeving is een belangrijk uitgangspunt bij het schrijven en spelen van zijn composities. De in Den Bosch geboren David Romanello is geïnspireerd door Kenny Garrett. Een saxofonist die ook een aantal jaar bij de wereldberoemde Miles Davis in de band heeft mogen spelen. In zijn Master of Music deed Romanello onderzoek naar het werk van Garrett. Die invloed is onmiskenbaar te beluisteren op ’Youngster’. Zijn nieuwe CD staat in het teken van sferische maar ook energieke composities en expressief saxofoonspel. Deze composities bevatten veel cross-overs tussen modern-jazz en popmuziek. De stukken zijn toegankelijk van aard, maar hebben wel degelijk een diepere betekenis. Ook komt zijn brede interesse en liefde voor muziek tot uiting. De stukken kunnen namelijk behoorlijk divers zijn qua sfeer en stijl. Toch blijft alles één geheel door de sterke identiteit en sound van dit kwartet, bestaande uit Tom Nieuwenhuijse op drums, Patrick Rugebregt op piano, Joost Verbakel op contrabas en uiteraard David Romanello op de saxofoon

Leticia y su Rumbadama

Leticia y su Rumbadama staat bekend als een van de beste salsa bands in Nederland. Sinds de oprichting in 1996 is de line up van Rumbadama bijna niet veranderd. In datzelfde jaar maakte de band onder andere een debuut tour in Zweden en Finland. Sindsdien zijn de dames ongekend populair in de Latin muziek scene. Bandleidster Leticia Bal was voordat zij Rumbadama oprichtte al een zeer bekende timbalera in de Latin scene en heeft onder meer opgetreden met Tito Puente en Celia Cruz. Ook heeft zij een tijd lang in Havana kunnen studeren en zo haar muziek met meer Cubaanse vitaminen kunnen voeden. Het ritmische hart en de soul van Leticia y su Rumbadama zijn de Cubaanse zangeres Delia Gonzalez met haar groovy maracas en Leticia op conga’s, bongo of timbales, getalenteerde bassiste Mick Pauwe en de jonge pianiste Barbara Rana vormen de basis line up. Om Salsa Dura full power te spelen, wordt de basis vaak nog aangevuld met een tweede percusioniste en een of twee dames in een kopersessie onder leiding van Ellister van der Molen, een zeer getalenteerde trompettiste. Latin Jazz op zijn best!

Voor meer informatie over Jazz Podium Goirle en het programma kunt u terecht op www.jazzpodiumgoirle.nl