Nieuwe burgemeester verwelkomt Sinterklaas in Riel en Goirle

Mark van Stappershoef, de nieuwe burgemeester van de gemeente Goirle, ontvangt op zondag 13 november Sinterklaas. Het organiserend comité verfijnt de vaste formule, niet met een routewijziging wel met de invulling van de kleurrijke stoet en de muzikale omlijsting.

Duurzaamheid! Ook Sinterklaas en zijn gevolg hebben daarvoor aandacht. Zo verplaatst een aantal Pieten zich in Riel en Goirle op fel gekleurde fietsen. De feestelijke intocht begint in de kern Riel om 11.00 uur aan de Oude Tilburgsebaan. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een binnenprogramma met Sinterklaas en Pietengevolg. Daar kunnen de kinderen aan Sinterklaas persoonlijk hun cadeauwensen kenbaar maken.
In Goirle start de intocht om 13.15 uur bij de Havep in de Bergstraat. Sinterklaas is dan al even paraat om de kinderen toe te spreken, te genieten van een feestelijk programma en om kennis te maken met de Goirlese burgemeester. Zowel bij de Havep als op het Van Hogendorpplein (aankomst 13.45 uur, vertrek 14.30 uur) en het Kloosterplein (aankomst 15.15 uur) is er voor de kinderen alle gelegenheid om Sinterklaas persoonlijk te ontmoeten. Uiteraard geven muziekgezelschappen de intocht een muzikale kleur. Tevens is er volop entertainment in het centrum van Goirle en zijn ook diverse winkels geopend tijdens de intocht.

Vrijwilligers

De vele vrijwilligers, die de intocht een gezicht geven, hebben ook dit jaar hun zaken optimaal geregeld. Ze hebben in het voortraject de basis gelegd met vele vergaderingen. Tijdens een lange ‘intochtdag’ laat de organisatie Riel en Goirle genieten. Uiteraard hebben de vrijwilligers het bedrijfsleven bereid gevonden om het feest financieel of met materiaal te steunen.

Riel

Zondag 13 november om 11.00 uur start het Sinterklaasfeest in de gemeente Goirle traditiegetrouw in de kern Riel. Een bonte stoet met muziek (onder meer Harmonie Muziek & Vriendschap) en vele Pieten gaat vanaf de Oude Tilburgsebaan via de Brokkenstraat, Kerkstraat, Meijerij, Oisterwijkplantsoen, Blokakkers, Ronsel, Ronde Akkers, Dorpstraat en Kerkstraat naar het Dorpsplein. In Ontmoetingscentrum De Leybron ontvangt burgemeester Mark van Stappershoef Sinterklaas en er vindt een Pieten-show plaats.

Goirle

De burgemeester snelt dan Sinterklaas vooruit naar de parkeerplaats van de Havep in de Bergstraat. Daar worden de bezoekers tussen 12.00 en 13.15 uur ‘opgewarmd’ met een gevarieerd programma. Om 13.15 uur vervolgen Sinterklaas en gevolg hun weg in Goirle. Vergezeld van een kleurrijke stoet met veel muziek en ander entertainment. De route verloopt via de Bergstraat, Wethouder Vekemansstraat, Thomas van Diessenstraat, Eeckelbosstraat, Wethouder de Brouwerstraat naar het Van Hogedorpplein. Daar vindt vanaf ongeveer 13.30 uur een ‘warming-up’ plaats met muziek en entertainment. De stoet trekt van daaruit via de Dorpsstraat en de Tilburgseweg naar het Kloosterplein. Daar is het voorprogramma met veel muziek rond 14.45 uur in volle gang. Op het Kloosterplein nemen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook daar alle tijd voor de kinderen en hun ouders.