Meer dan dertig bedrijven openen 16 februari hun deuren tijdens kijkdag 2017

Steeds meer bedrijven in Brabant en Zeeland bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kans

Tilburg, 8 februari 2017 – Een steeds groter aantal bedrijven in West- en Midden-Brabant en Zeeland kiest voor sociaal ondernemen. In het derde kwartaal van 2016 zorgden de bedrijven in Midden-Brabant met elkaar voor 143 marktbanen* voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ondernemers uit de regio laten op 16 februari 2017, de Dag van de Duizend Voorbeelden, zien hoe mensen met een beperking succesvol kunnen worden ingezet in hun bedrijf.

De Dag van de Duizend Voorbeelden is een landelijk initiatief van VNONCW-MKB en LTO Nederland en is onderdeel van de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2016 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elke arbeidsregio ondersteunt via een WerkgeversServicePunt (WSP) ondernemers bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

 

Kijkdag

Onder de noemer ‘Bekijk het maar!’ verzorgt werkgeversvereniging BZW in samenwerking met WSP West-Brabant, WSP Werkhart en WSP Aan de slag in Zeeland, dit jaar voor de tweede keer een open dag voor en door bedrijven. De insteek is te laten zien hoe sociaal ondernemen in de praktijk werkt. Deden er vorig jaar veertien bedrijven mee, dit jaar openen meer dan dertig bedrijven hun deuren. Hun ervaringen vormen het succes: het blijkt dat veel werkgevers in de regio’s Zeeland en West- en Midden-Brabant erg enthousiast zijn over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom worden op 16 februari regionale ondernemers in het zonnetje gezet die al sociaal ondernemen, maar heeft de dag ook als doel om nieuwe werkgevers over de streep te trekken.

 

Bekijk het maar!

Onder de meer dan dertig deelnemende bedrijven zitten grote namen uit de regio, zoals Van Gansewinkel in Breda, Destil in Tilburg, Heineken in Etten-Leur en Yara in Sluiskil. Maar ook tal van minder bekende bedrijven zetten op 16 februari hun deuren open. Ondernemers uit de regio die benieuwd zijn naar de ervaringen van collega’s die sociaal ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Er zijn twee rondes: van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Tussendoor wordt er een lunch geserveerd bij de sociale werkvoorzieningen in de regio.

Meer informatie over het evenement en de mogelijkheid om in te schrijven voor de bedrijfsbezoeken en de lunch is te vinden op www.bzw.nl/bekijkhetmaar