Maandag 8 april in de Music Corner (onder voorbehoud) Marcela Bovio

Ik ben geboren op 17 oktober 1979 in Monterrey, Mexico; een stad in het noordoosten van het land. Ik had een heel normale jeugd: school, spelletjes en heel veel snoep

Ik vermoed dat mijn muzikale carrière begon toen mijn peetvader mijn ouders aanbeval mij en mijn zus Diana in te schrijven in een muziekacademie, toen we nog heel jong waren; Ik denk dat ik ongeveer 5 jaar oud ben geweest. We zongen, speelden de blokfluit, studeerden muzieknotatie en ritme; later nam ik de concertfluit op. Vanaf dat moment ben ik altijd omringd geweest door muziek en ben ik echt geïnteresseerd geraakt in zingen en optreden.
Mijn eerste podiumervaring moet op de muziekschool zijn geweest, tijdens een van die studentenvoorstellingen waarbij alle ouders 5 verschillende groepen studenten moeten bezoeken om hun kinderen te zien.  Een van mijn vroege uitvoeringen die ik met veel plezier herinner, was met mijn basisschool koor; Ik moest een klein solo-gedeelte zingen, ik was zo opgewonden!

Toen ik 17 was begon ik coverliedjes te spelen met vrienden. Ik begon als de bassist van de band, totdat de jongens erachter kwamen dat mijn zang veel beter was dan mijn basspel en promoveerde me tot leadzanger. Rond die tijd begon ik met lessen viool en klassieke zang en raakte geïnteresseerd in alternatieve rock, progressieve rock en metal. Ik heb altijd van melancholische muziek gehouden, dus ik was erg geïnspireerd door gothic en doom bands. Later raakte ik geïnteresseerd in jazz, postrock, wereldmuziek en begon ik jazzlessen te volgen. De afgelopen jaren heb ik de gelegenheid gehad om mijn vocale kennis uit te breiden door me te verdiepen in de Estill Voice Training en Complete Vocal Technique-methoden.