Maandag 22 juli in de Music Corner

Maandag 22 juli in de Music Corner tussen 2100-2200

Tiago Lageira (1992) is een jonge opkomende Europese muzikant die speelt en schrijft muziek met improvisatie en interactie als belangrijkste aspecten. Grote projecten waren de laatste tijd zijn eigen Tiago Lageira Trio, CoolHaven Quintet, Klijn Quartet en verschillende duo’s met Armand van Wijck, Sun-Mi Hong, Iris Feijen (FADOpelos2) en Ivy Lemos, onder anderen. Hij is ook winnaar van het Grachtenfestival Concours 2018 met het Klijn Quartet, finalist van de Erasmus Jazz Prize 2017 en de Leidse Jazz Award 2017 met het CoolHaven Quintet, de Bergen op Zoom Jazz Award 2017, Jazz Kaseko Dreams 2016 en de Cantina Music Award 2016.
Hij studeerde voor jazzgitaar aan het Tilburgs Conservatorium waar hij masterclasses en lessen van gevestigde musici zoals Tim Langedijk, Dave Liebman en Mark Guiliana volgde. Hij heeft al opgetreden op een aantal grote podia in Europa zoals De Doelen (Rotterdam), Casa da M├║sica (Porto), PaRaDoX (Tilburg) en Blue Note (Amsterdam).
Naast het uitvoeren van is Tiago ook bezig met het schrijven van nieuwe composities of arrangementen voor verschillende ensembles en beschikbaar voor muzieklessen


En van 2200-2300 weer Music Corner Classic