Maandag 16 december in de Music Corner

Rooien Diesel

Rooien Diesel is een gezellige band uit Tilburg en omgeving. Wij hebben iets met het Brabantse mooie boerenland en ons “toaltje”. Nondeju Rock&Roll !

facebook Rooien Diesel

Bandleden:

Bandlid

Instrument

Gerald Aarts

Zang & Gitaar

Ton Schwirtz

Drums

Ed Bosmans

Zang en Gitaar

Marianne Verwater

Zang en Bas

Vic van Herck

Zang en Keyboards

Een formatie met gelauwerde muzikanten die muziek maken, om het muziek maken. Geen sterallures, geen dollartekens in de ogen: het plezier en de muziek zijn de leidraad van deze groep muzikanten.

Muziekstijl: een mix van rock, tex-mex en rock & roll met altijd dialect teksten (vooral Brabants) die over het gewone leven van ons allemaal gaan.

De band Rooien Diesel begon enkele jaren geleden zonder de intentie te gaan optreden, en repeteerde wekelijks unplugged in de huiskamer. Geen drumstel maar een Cajon, en dat klonk al enorm lekker. Inmiddels is de unplugged bezetting gewijzigd in een bezetting op volle oorlogsterkte om uitversterkt en elektrisch het podium op te gaan. Naast veel eigen nummers, worden er ook altijd een paar gezellige bekende meezingers van bijvoorbeeld ‘Normaal’ gespeeld.

Ton Schwirtz: DRUMS

Ton draait al een tijdje mee in de muziekscene. Dat hij met stokjes goed overweg kan merken ze van Rooien diesel tijdens elke repetitie. Ton draagt met zijn strakke ritmegevoel de hele band.

Marianne Verwater: BASGITAAR

Marian heeft na 15 jaar de basgitaar weer afgestoft en speelt zo’n anderhalf jaar met veel plezier bij Rooien Diesel. Door een gelukkig misverstand bij Rooien Diesel terecht gekomen. Krijgt een appje van haar neef Gerald: “Hoe is het?” Marianne: “Ja goed, en met jou?”, Gerald: “Ook goed, ik zoek een bassist voor mijn band“. Marianne: “Je speelt toch zelf basgitaar Gerald?” Gerald: “Ja, vroeger. Maar nu speel ik gitaar”.  Marianne speelde al eerder in DBK, en als zangeres bij The Wigettes. Speelt ook in rock-coverband The Burst.

Ed Bosmans: GITAAR

Ed speelt al sinds zijn puberjaren gitaar. Destijds in diverse Tilburgse hardrockbands zoals ‘Anger’ en ‘Bondage’. Daarna meer in de Texas blues-scene in Brabant. “Ik hou van de gitaar, het is een prachtig instrument waar ik mijn positieve en negatieve emoties in kwijt kan.” Het klikte meteen met de rest van Rooien Diesel “Ik hoop dat we dat plezier ook op anderen kunnen overbrengen”.

Vic van Herck: PIANO/ACCORDEON

Vic speelt al jaren in diverse bands en speelt naast Piano en de accordeon ook gitaar in de band ‘Silk’. Lang geleden speelde hij al in het voorprogramma van bands als ‘Normaal’ samen met zanger Gerald Arts in ‘Störm’. Vic verzorgt ook de tweede stem in de band.

Gerald Aarts: ZANG/GITAAR

Gerald is vroeger samen met Leon Goewie een schoolbandje begonnen op de mavo Goewie drumde en Gerald speelde basgitaar. Later zijn ze samen een hardrockband begonnen Voltage genaamd. Ze speelden zo hard dat er geen enkele fout opviel. Maar hun liefde lag toch op een ander vlak. Ze hielden van de stijl Status Quo en Normaal wat qua muziek dicht bij mekaar lag. Goewie ging zingen bij Vengeance en Gerald richte de band op “Störm” op. Gerald ging zingen en speelde slaggitaar. Het was een mooie tijd en er werd veel met de band Normaal getourd. Werk en muziek ging helaas niet meer samen en daarom stopte “Störm”. Maar het bloed kruipt waar ’t niet gaan kan en nu staat ROOIEN DIESEL in de startblokken om de kroegen en zalen plat te spelen!

En van 22.00-23.00 uur tijdens Classic zijn we weer in Kerstsfeer en besteden we aandacht aan de Kerstconcerten die gegeven worden.