LOG brengt programma’s over eenzaamheid

Ervaringsdeskundigen aan het woord

Lokale Omroep Goirle (LOG) besteedt aanstaande dinsdag en donderdag speciale aandacht aan het onderwerp eenzaamheid. In de studio zit dan socioloog en gerontoloog Eric Schoenmakers, die onder andere ingaat op bijdragen van uiteenlopende mensen die zelf of in hun werk te maken hebben met eenzaamheid. De LOG brengt deze speciale programma’s, omdat eenzaamheid een belangrijk aspect is van de huidige coronacrisis.

De thema-uitzendingen beginnen zowel dinsdag als donderdag om 19.00 uur. De LOG organiseert de uitzendingen in samenwerking met welzijnsorganisatie ContourdeTwern.

Dinsdag 28 april
De ‘telefonische’ gasten op dinsdag zijn onder andere Melissa Wouters en Amanda de Bruyn. Melissa (20) is werkzaam bij de dagbesteding voor jong volwassenen De Parel van Riel. Zij heeft onlangs een dichtbundel uitgebracht en leest dinsdag een gedicht voor over eenzaamheid. Amanda is van huis uit pastoraal werker en is in Utrecht actief als wijkverpleegkundige waar ze momenteel veel met corona-patiënten werkt. Dinsdag komt ook een vertegenwoordiger van R-Newt aan het woord. Deze jongerentak van ContourdeTwern zet zich met ‘Join Us’ ook in Goirle in voor eenzame jongeren.

Donderdag 30 april
Ook donderdag vormen de gasten een divers gezelschap. Voormalig olympisch badmintonster Eefje Muskens, tegenwoordig bondstrainer van vooral jongeren, vertelt  hoe haar pupillen die vele trainingsuren op topniveau maken, omgaan met eenzaamheid. Hoe je omgaat met eenzame ouderen, komt Cora van Erve vertellen. Zij is vrijwilligster bij Stichting Met je Hart en belt ouderen vaak op, meestal om ze uit te nodigen voor een uitstapje. Hoe verlopen de gesprekken in coronatijd? De heer Groenen van Bridgeclub Riel vertelt hoe hij de leden in deze tijd online laat bridgen. Ten slotte komt Nora Evers aan het woord. Zij woont al ruim 50 jaar in Amerika en is net weduwe geworden. Hoe is het om alleen te rouwen en hoe doe je dat in de VS?

Eric Schoenmakers
Eric Schoenmakers is op beide avonden te gast in de LOG-studio. Hij is als socioloog en gerontoloog verbonden aan Fontys Hogescholen. Eric deed onder andere onderzoek naar hoe ouderen omgaan met eenzaamheid.

Makers van de speciale programma’s over eenzaamheid zijn Isabelle Visser en Theo Tak (presentatie) en Ad Galiart (techniek). Zij verzorgen, samen met Hartger Visser, sinds enkele weken bij de LOG ook het lunchprogramma Broodje LOG (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur). Zowel het nieuwe programma over eenzaamheid als Broodje LOG behoren tot de reeks van activiteiten die de LOG speciaal vanwege de coronacrisis op touw heeft gezet. Beide programma’s worden zowel via de radio als televisie uitgezonden.

De TV-uitzendingen van de LOG zijn (ook in Tilburg en elders in Midden-Brabant) te zien bij Ziggo op kanaal 44, bij KPN op kanaal 1416 en andere providers; de radio-uitzendingen zijn te beluisteren via FM 105.6.
Live kijken en luisteren via www.lokaleomroepgoirle.nl kan ook.