Lenteconcert in de Kapucijnenkerk

Cantiqua Klassiek en Gemengd Koor Goirle geven gezamenlijk onder leiding van dirigente Gabrielka Clout een lenteconcert op zondagmiddag 21 mei a.s. in de Kapucijnenkerk aan de Korvelseweg 165, aanvang 15.30 uur.
Zowel het Gemengd Koor Cantiqua Klassiek als het Gemengd Koor Goirle staan onder leiding van dirigente Gabrielka Clout. Voor het eerst is er een gezamenlijk optreden. Elk koor zal vanuit zijn eigen identiteit een programma ten gehore brengen. Voor Kerkkoor Cantiqua is dat religieuze muziek met werken van Mozart, Mendelssohn, Duruflé en Palestrina. Het programma van het Gemengd Koor Goirle bevat eveneens religieuze werken zoals het Crucifixus uit de Hohe Messe van Bach en Notre Père van Duruflé, maar ook een Pools volksliedje, de Zweedse Sommarpsalm en het vrolijke drinklied Tourdion uit het begin van de 16de eeuw. Om de samenwerking compleet te maken zullen beide koren tot slot samen nog twee liederen vertolken. En omdat het Mariamaand is, zal een gezamenlijk gezongen Marialied niet ontbreken! Aan het orgel worden de koren begeleid door Henk de Croon en Kazue Goto, die onmisbare krachten zijn bij respectievelijk Cantiqua en Gemengd Koor Goirle.

De koren hopen de toehoorders in grote getalen te mogen begroeten op hun lenteconcert in de Kapucijnenkerk! Een kerk met een traditie in Tilburg, met een prachtige akoestiek, en met Maria als de patrones van de kerk getuige de diverse beelden van het Heilig Hart van Maria in het gebouw en tegen de voorgevel van de kerk.

Kaarten à € 2,50 zijn te verkrijgen via de koorleden of te bestellen via de mail: kaartverkoopcantiqua@gmail.com; avanderbruggen@home.nl; of voor aanvang van het concert aan de kerk.