Han Wouters wint meer dan geslaagde Rielse QeRsttocht

Han Wouters is winnaar geworden van de QeRsttocht van Kaai Kapot en Ondernemers Vereniging Riel (OVR). Het wandelevenement in Riel was met zo’n honderd deelnemers niet alleen uitermate geslaagd, het was tevens het bewijs dat er met inachtneming van de coronaregels nog volop gezellig en gezond vermaak mogelijk is.

De organisatie van de QeRsttocht had een wandeling uitgezet langs 34 plaatsen in Riel. Op die plaatsen hing een A4 met daarop een QR-code. Bij het scannen van die code zagen de deelnemers in hun mobieltje een logo van een van de OVR-leden oplichten en een verwijzing naar het volgende wandeldoel. Tevens konden ze op die plekken een letter ‘scoren’. Al die letters vormden de zin ‘Ondernemers van Riel en Kaai Kapot wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2021’. Die zin en een schiftingsvraag in de vorm van het raden van het aantal kerstballen in een vaas  bij Café Kerkzicht, bracht uiteindelijk de oplossing en dus de winnaar.

Han Wouters pakte de eerste prijs van 75 euro, Bas en Bianca Wouters werden tweede (50 euro) en Ine en Rian Oomen wonnen 25 euro. Sjef van Roessel spreekt namens de organisatie van een geslaagde middag. Niet alleen qua aantal deelnemers, zo’n honderd vijfentwintig gingen veelal in groepen op pad, maar ook vanwege het sociale element. “Het is in deze coronatijd niet gemakkelijk om iets te organiseren voor een wat grote groep mensen. Ik denk dat de organisatie is geslaagd. We hebben binnen de coronaregelgeving bijgedragen aan gezelligheid en saamhorigheid in kersttijd. Bovendien, het is een mooie wandeling van vier kilometer en je maakt kennis met het OVR-platform, veelal  lokale ondernemers.” Of het evenement voor herhaling vatbaar is: “Gezien het enthousiasme en het aantal deelnemers zou dat zomaar kunnen.”