Goolse Kringen van 10 april : veel variatie

In 1987 werd de Stichting Goirle – Krasnagorsk opgericht. In de jaren daarna brachten veel Goirlenaren een bezoek aan die stad en kwamen veel Russen naar Goirle. Daar zijn vriendschappen voor het leven uit voortgekomen. Vorige week viel definitief het doek en werd de Stichting opgeheven. Voor Goolse Kringen aanleiding om nog één keer terug te kijken met enkele Goirlenaren, die erg actief waren in deze uitwisselingen. Gonny Spermon en Ben Loonen praten er over met Thijs Kemmeren – die 8 keer een Goolse delegatie leidde – en met Rien en Joke Klerkx, die vaak als gastgezin fungeerden.

Van 8 tot 14 april is het Nationale Museumweek. Een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan aan ons eigen Goolse museum ‘De Schutsboom’, waar de Goolse geschiedenis te zien is van de prehistorie tot het begin van de 20e eeuw. Met natuurlijk vooral veel aandacht voor ons textielverleden, zoals bijvoorbeeld hetWevershuisje. Jan van Eijck neemt de kijkers en luisteraars mee in onze geschiedenis en staat ook stil bij enkele museale stukken.

Op 14 april organiseert de Loopgroep Goirle weer de jaarlijkse Voorjaarsloop. Twee bestuursleden komen er over vertellen.

En Gonny Spermon informeert ons natuurlijk weer over het wel en wee uit het gemeentehuis.