Goirlese vrouw (89) slachtoffer van Babbeltruc

Een 89-jarige vrouw is woensdagavond rond 19.45 uur in de wijk Abcoven slachtoffer geworden van een babbeltruc. Er zijn sieraden en contant geld buitgemaakt.

Een vrouw die zich voordeed als Thuiszorg medewerkster belde bij het slachtoffer aan. De bejaarde vrouw had geen argwaan vanwege eerdere contacten met medewerksters daarvan en liet haar binnen. De dief nam haar mee naar een kamer voor een medische check. Vermoedelijk heeft zij de buitendeur open laten staan waarna door een handlanger contant geld en sieraden zijn weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Het zou gaan om een blanke vrouw, circa 45 jaar oud. Ze droeg een rode halflange jas, een grijze sjaal. De vrouw had een rond gezicht en een hese stem.

Waarschuwing

De politie waarschuwt vaker tegen babbeltrucs. Mensen die gebruik maken van babbeltrucs hebben meestal hele andere bedoelingen dan bijvoorbeeld het opnemen van de meterstanden of het verkrijgen van een glaasje water. “Denkt u slachtoffer te worden van een babbetruc? Bel dan 112!” Dat laat de politie weten.