Goirlese sterrencast met Little Shop of Horrors in Jan van Besouw

Regisseuse en zangcoach eindelijk zelf op podium

‘Je staat jarenlang als regisseur en als zangcoach achter de schermen en je wilt eigenlijk zelf ook wel eens meemaken hoe het is om in de schijnwerpers staan. Je vindt een leuk stuk voor een kleine cast en je vraagt je avonden lang af hoe je zoiets zou moeten uitvoeren.’ Regisseuse Elize Jorritsma en zangcoach Annemarie Paulusse werken al jaren samen. Ze waren betrokken bij vele mooie producties van ‘Spot! Theater’ en maakten deel uit van het artistiek team voor de grote openluchtproducties ‘Sporen in het zand’ en ‘Meske Vermoord’.

Annemarie Paulusse (l) en Elize Jorritsma
Annemarie Paulusse (l) en Elize Jorritsma

Met Little Shop of Horrors zagen ze zichzelf al tussen de schuifdeuren staan. Voor een klein publiek en met een paar vrienden: er zijn per slot van rekening maar acht spelers nodig. Beiden zagen het helemaal zitten, maar hadden wel een probleem. Waar vind je die schuifdeuren? Bovendien was er nog een uitdaging. Enig rekenwerk leerde dat de belangstelling wel eens groter dan een klein publiek zou kunnen zijn… Het werden uiteindelijk geen schuifdeuren maar velours gordijnen. Directeur Paul Cornelissen van cc Jan van Besouw omarmde het project met veel enthousiasme. Het resultaat is er naar: drie avonden in juni in de spotlights van de grote theaterzaal.
Inmiddels zijn er enige maanden verstreken en wordt er volop gerepeteerd. De cast mag met enige bescheidenheid een ‘sterrencast’ genoemd worden. De beste talenten uit Goirle en omstreken komen bij elkaar voor deze komische musical in de stijl van de vroege sixties: de sound van rock and roll, doo-wop en Motown herleeft.

Mark van Amelsfoort als Otto Crivello
Mark van Amelsfoort als Otto Crivello

Op het podium zien we Rob van Amelsfoort als de teleurgestelde bloemist, Roy van Gils als een bloeddorstige plant en Mark van Amelsvoort als de sadistische tandarts. De rol van de suffige verkoper en amateur botanicus Simon is weggelegd voor Albert-Jan Verhees, de onschuldige verkoopster wordt op het podium gezet door Annemarie Paulusse. Jolijn van Roessel, Jorien van Wees en Elize Jorritsma zijn het meidengroepje dat te pas en te onpas meezingt, kritiek heeft, toelichting geeft en zo het publiek door het verhaal leidt.
Little Shop of Horrors draait om de door Mushnik gerunde bloemenwinkel op de Zeedijk. Daar werken Audrey, die in een stormachtige relatie is verwikkeld met een sadistische tandarts en Simon, een sullige eenling. Hij heeft stiekem een oogje op Audrey. Vanwege tegenvallende klandizie ziet het er somber uit voor de toekomst van de bloemenwinkel. Totdat Simon met een vreemde plant op de proppen komt. Door dit mysterieuze plantje, dat van Simon de naam Audrey II heeft gekregen, bloeit de belangstelling voor de winkel op en wordt Simon een beroemdheid. Maar tegen welke prijs? Want het dieet van de snel groeiende plant blijkt niet te bestaan uit water en zonlicht…

Alan Menken componeerde de muziek voor Little Shop of Horrors. Menken schreef
verscheidene uiterst succesvolle filmpartituren voor een twintigtal Disneyfilms zoals Beauty
and the Beast, Pocahontas, Aladdin en De klokkenluider van de Notre Dame.
Howard Ashman was verantwoordelijk voor de teksten van Little Shop of Horrors. Ashman is
bij het grote publiek bekend als tekstschrijver van de liedjes uit verschillende Disneyfilms,
waaronder The little Mermaid en Beauty and the Beast.
Kaarten zijn te koop voor 18,50 euro. Ook bestaat er de mogelijkheid het project extra te
ondersteunen. Voor een kleine meerprijs van vijf euro zijn VIP-kaarten te reserveren. Niet
alleen krijgt meneer Mushnik daarmee de kans het faillissement van zijn winkel af te
wenden, de VIP-kaarten geven ook recht op een hapje en een drankje na afloop van de
voorstelling.
Kaartjes kunnen gereserveerd worden via tickets@lsoh.nl. Mail voor welke dag en om
hoeveel het kaarten het gaat en Little Shop of Horrors zoekt de best beschikbare plaatsen
uit. Kaarten kunnen ook gekocht worden via www.janvanbesouw.nl