Goirlenaren opgelet!

Op dit moment zijn we in Brabant erg bezig met duurzame energie. Brabant wil koploper worden op het gebied van duurzaamheid en de politiek is hier dan ook erg mee bezig. Naast dat we natuurlijk al een erg duurzaam en milieubewust volkje zijn ten opzichte van andere gemeenten, gaat de politiek ervoor zorgen dat Brabant nog duurzamer wordt. En daar moet iedereen aan meehelpen!

Handige bespaartips

Uiteraard kunt u ook iets doen om uw ecologische voetafdruk te beperken. Dan komen we vaak uit bij het gebruik van de energie: stroom en gas. Dit is voor de gemiddelde huishoudens iets waar nog veel winst mee behaald kan worden. Ook als uw uw stroomgebruik vermindert verbetert u niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee!

  • Hier volgen wat handige tips die u kunt gebruiken om uw stroomverbruik te verminderen:Kijk of u al gebruik maakt van apparaten met een A-label. Als uw apparatuur aan vervanging toe is, kies dan altijd voor apparatuur met een A-label.
  • Kies voor spaarlampen of led-lampen. Deze gaan langer mee en verbruiken erg weinig stroom.
  • Doe de lichten uit zodra u een kamer verlaat. Ook lichten overdag zijn vrijwel nooit nodig in de voorjaarsmaanden.
  • Beperk het gebruik van apparaten die veel stroom verbruiken, zoals waterkokers, haartangen en föhns. Giet warme koffie en water zo nodig in een thermos.
  • Zet de verwarming iets lager en beperk airconditioning. Zet vloerverwarming uit wanneer nodig.
  • Was uw kleding op lagere temperaturen. De machine gebruikt de meeste energie voor de opwarming van het water. Gebruik een droogrek in plaats van de droogtrommel.
  • Kies voor een led-televisie in plaats van lcd of plasma.
  • Zet apparaten helemaal uit en verwijder ook de stekkers uit het stopcontact.
  • Ontdooi de vriezer regelmatig, dan werkt deze het meest efficiënt.

Als u van deze tips gebruik maakt, zult u zien dat uw energieverbruik zal gaan dalen. Wilt u nog meer besparen? Overweeg dan eens over te stappen naar een andere energieleverancier.

Stap over en begin met besparen

De beste manier om energie te besparen, is nog altijd kiezen voor de leverancier met de meest gunstige tarieven. Op de site Overstappen.nl kunt u gemakkelijk energie vergelijken. Op deze website kunt u zelfs een zorgverzekering of uitvaartverzekering afsluiten.