Goede doelen dagen van het Mill Hill College

Het Glazen Huis op 20 december 

Op donderdag 20 december 2018 wordt om 10.30 uur het startsein gegeven voor het Glazen Huis op het Mill-Hillcollege. Twaalf uur lang zal radio en (internet)tv worden gemaakt vanuit het Atrium, de aula van de school. Een dj/radiomaker zorgt samen met de leerlingen voor unieke radio; afwisselende muziek, aangevraagde plaatjes, verslag van activiteiten, interviews enzovoorts. Op het podium staat een grote brievenbus waar gedurende de dag allerlei geld wordt gedoneerd. Er vinden deze dag allerlei inzamelacties plaats. Leerlingen en docenten kunnen zelf acties bedenken om op een originele manier geld in te zamelen; bijvoorbeeld een tafeltennistoernooi, hardloopwedstrijd door de school, verkoop van eigengemaakte spullen, escaperoom en koken voor en door vluchtelingen, spookhuis, finale van Expeditie Robinson bekijken. Vanaf 19.00 uur worden net als voorgaande jaren weer veel opa’s, oma’s, broertjes en zusjes en andere belangstellenden binnen het schoolgebouw verwacht. Vaak zijn de leerlingen erg trots op hun kraam of zelfbedachte escaperoom of activiteit. Een bezoekje van thuisfront is dan extra leuk. De hele avond is er volop leven in de school. U bent dus van harte uitgenodigd op deze avond.  

Dit jaar is voor twee goede doelen gekozen; een doel dichtbij huis en een goed doel verder weg;

  • Gelden vȗr Helden is een lokale stichting van de gemeente Goirle/Riel die door middel van verschillende acties geld inzamelt voor goede doelen binnen de gemeente Goirle. Als school zijn we onderdeel van de Goirlese gemeenschap en is het fijn dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren.
  • Milton Peters College in Sint-Maarten, waar we vorig jaar al financieel hebben kunnen ondersteunen bij herstel van de schade na orkaan Irma. Na de kerstactie hebben we de directeur van deze school op bezoek gehad; zijn dank was groot! Hij legde ons uit waar het geld voor werd gebruikt; het verzorgen van ontbijt voor leerlingen die dit thuis niet krijgen, schooluniformen, leermiddelen etc. Het werd ons in dit gesprek ook duidelijk dat er nog jaren van herstel nodig zijn en dat de arme bevolking aldaar veel (financiële) hulp kan gebruiken.

Het is de bedoeling dat we samen met onze leerlingen in twee dagen veel geld bij elkaar halen zodat we beiden doelen kunnen voorzien van een mooie financiële bijdrage. Via de website www.mhcglazenhuis.nl is het mogelijk om naar de radio te luisteren gedurende deze dag. Op deze website is het ook mogelijk om geld voor het goede doel te doneren. U kunt de kerstactie ook volgen via Facebook, Twitter (@mhcglazenhuis) en Instagram.  

Sponsorloop op vrijdag 21

Op vrijdag 21 december hebben we de kerstviering met onze leerlingen gegoten in de vorm van een sponsorloop. Alle leerlingen worden uitgedaagd om een korte of lange afstand te wandelen of te rennen voor onze goede doelen. De leerlingen hebben vooraf geld hiervoor opgehaald in hun omgeving. De leerlingen lopen een route van de Venneweg naar het Kloosterplein waar het event ‘Gelden vur Helden’ plaatsvindt. Het is leuk als u langs de route staat om onze wandelaars en hardlopers aan te moedigen.