Gemeenteraadslid Mark van den Hout overleden

Op zondag 26 maart is gemeenteraadslid Mark van den Hout na een kort ziekbed overleden.

Hij was 51 jaar.

Mark kwam op 21 april 2010 in de gemeenteraad voor de fractie van Pro Actief Goirle. Vanaf het begin van zijn raadslidmaatschap was hij lid van de commissie Ruimte. Hij bracht de raad zijn deskundigheid op het gebied van omgevingsrecht en wilde anderen heel graag laten delen in zijn kennis van bouwen, vergunningen, milieu en duurzaamheid.

Als raadslid combineerde hij zijn werk met een grote liefde voor de natuur en het buitenleven. Op bevlogen wijze zette hij zich in voor onder andere het natuurgebied de Regte Hei. Fietsen was voor hem een levenswijze. Alleen voor grotere afstanden, zoals naar zijn werk in Den Haag, nam hij de trein.

Mark was eerlijk en principieel. Hij was recht door zee en voor hem gold werkelijk “what you see, is what you get”. Hij was robuust, standvastig, eigenzinnig en door en door betrouwbaar. Hij speelde geen politieke spelletjes; in de raadzaal ging het hem om de inhoud en om de wettelijke kaders.

In de politiek is het belangrijk dat mensen elkaar weten te vinden en dat ze goed contact met elkaar hebben. Mark was er ook, wanneer raadsleden na de vergaderingen nog informeel napraatten. Hij toonde dan veel oprechte belangstelling voor anderen. Vorig jaar nam hij de raad mee op een uitje naar de unieke natuur op een militair oefenterrein nabij Riel. Hij wilde deze bijzondere plaats laten zien aan de overige raadsleden. Samen op weg, gezellig én leerzaam.

We zullen Mark missen en zijn met onze gedachten bij Eva, Maartje en Pim en hun dochter Sophie, Merijn, en Sil en Marieke. We wensen hen veel kracht toe.

In het gemeentehuis is gelegenheid om een condoleanceregister te tekenen.