Gemeenteraad weer bij de LOG op televisie

Nieuw programma De Publieke Tribune

Aanstaande dinsdag is bij de Lokale Omroep Goirle (LOG) de eerste uitzending te zien van De Publieke Tribune. Met dit nieuwe programma wil de LOG de gemeenteraad in de huiskamer van de inwoners van Goirle en Riel brengen. De Publieke Tribune is een journalistiek programma, waarin de uitzending van de raadsvergadering wordt omlijst met duiding en interviews. 

Op 15 december 2015 zond de LOG voor het laatst een vergadering van de gemeenteraad uit. Daarmee werd een tijdperk afgesloten, waarin de raadsvergaderingen altijd integraal waren te volgen bij de LOG. De lokale omroep pakt in samenwerking met de gemeente de draad nu weer op, maar dan in een nieuwe journalistieke vorm.

Duiding en interviews

Met De Publieke Tribune keert de gemeenteraad terug in de huiskamers in Goirle en Riel. Maar in het nieuwe programma wordt de uitzending van de raadsvergadering omlijst met een inleiding, verdere duiding van wat er aan de orde komt en interviews voorafgaande, tijdens (vergaderpauzes en -schorsingen) en na afloop van de vergadering. Niet alle raadsvergaderingen komen aan bod. De Publieke Tribune beperkt zich tot de zogeheten oordeelsvormende raadsvergadering, waarin het debat plaatsvindt, en de vergadering waarin de raad zijn besluiten neemt. De beeldvormende vergadering, die bedoeld is om de raad te voorzien van informatie, wordt niet uitgezonden.

Presentator

Vaste presentator van De Publieke Tribune is Harry van de Ven met als vervangster Gonny Spermon. Beide LOG-vrijwilligers hebben hun sporen bij de lokale omroep al ruimschoots verdiend, onder andere bij het wekelijkse woensdagavondprogramma Goolse Kringen dat altijd in het teken staat van de lokale politiek. Harry verzorgt bij De Publieke Tribune ook de interviews met raadsleden en mogelijk andere betrokkenen.

Afgelopen dinsdag is met succes een proefuitzending gemaakt van De Publieke Tribune. De eerste echte uitzending is aanstaande dinsdag vanaf 19.00 uur te zien. De LOG is bij Ziggo te ontvangen op kanaal 44 en bij KPN op kanaal 1416. Ook bij andere providers is de LOG te zien.