Gemeente Goirle zoekt deelnemers voor online inwonerpanel

De gemeente Goirle start met een online inwonerpanel. Op deze manier wil de gemeente nog meer inzicht krijgen in de wensen van inwoners. De inwoners wordt gevraagd zich aan te melden en om zo mee te denken over actuele thema’s zoals gemeentelijke dienstverlening, financiën of veiligheid in de gemeente.

Burgemeester Mark van Stappershoef: “We betrekken graag onze inwoners. Samen zijn we namelijk de gemeente. We betrekken inwoners door ze mee te laten denken, ideeën te toetsen, antwoorden op te halen op vragen die we hebben. Op allerlei manieren willen we input. We doen dat nu bijvoorbeeld met vragenlijsten, bijeenkomsten en bewonersbrieven. Met het inwonerpanel hebben we een nieuwe laagdrempelige manier erbij. Zo hopen wij onze inwoners nog beter van dienst te kunnen zijn.”

 

Aanmelden
Iedereen die in de gemeente Goirle woont en 16 jaar of ouder is, kan zich aanmelden voor deelname aan het panel. Het enige dat nodig is, zijn een e-mailadres en toegang tot internet. Aanmelden kan via: www.goirle.nl/inwonerpanel

Inwoners die deelnamen aan het onderzoek over de omgevingsvisie werden al gevraagd om lid te worden van het panel.

 

Wat houdt de deelname in?
Deelnemers ontvangen een aantal keer per jaar via e-mail een uitnodiging om mee te doen aan een online onderzoek. Per onderzoek kost dit meestal niet meer dan tien minuten. De vragenlijsten zijn in te vullen op een mobiele telefoon, tablet, laptop of computer.

 

Wat doet de gemeente met de uitkomsten?
De resultaten van de onderzoeken worden gebruikt voor gemeentelijk beleid en om de dienstverlening en communicatie te verbeteren. Deelnemers aan het panel ontvangen na afloop van een onderzoek altijd een nieuwsbrief met de belangrijkste onderzoeksresultaten en wat er met de uitkomsten gebeurt.