Geen Sjors Sportief meer, maar de Gôolse Gids. Gemeente Goirle wil alles op 1 plek

Sjors Sportief zal dit jaar niet naar Goirle en Riel komen. In november heeft de gemeente besloten geen geld meer uit te geven aan Sjors Sportief. Door forse bezuinigingen stopt de samenwerking met Sportstimulering Nederland, de uitgever van de boekjes.

De gemeente Goirle was een van de eerste gemeenten die gebruik maakte van Sjors Sportief. In 2019 werd er besloten dat er geen gebruik meer gemaakt van zou worden. Tegelijkertijd werd er een sportakkoord getekend. ‘’In dat sportakkoord staat aangegeven dat we er als gemeente naar streven om alle sporten samen te vatten op een digitaal platform. Dat platform is er grotendeels al, namelijk de Gôolse Gids’’, vertelt Wethouder Piet Poos. ‘’Het zou niet handig zijn als de sportactiviteiten via Sjors Sportief te vinden zijn en de culturele activiteiten in de Gôolse gids zouden staan. Het is handiger om dit allemaal samen te voegen in één gids.

De organisatie achter Sjors Sportief was niet blij met de verbreking van de samenwerking en bood Sjors Sportief een jaar lang kosteloos aan. ‘’We konden een jaar lang gratis gebruik maken van Sjors Sportief. Hier zijn we niet voor gegaan. Na een jaar gratis Sjors Sportief, zouden we weer moeten betalen. Waarschijnlijk zouden we dan als gemeente alsnog geen geld uittrekken, omdat de gemeente er financieel slecht voorstaat’’

Het besluit om niet verder te gaan met Sjors Sportief is al in november 2019 genomen, maar niet veel mensen in Goirle zijn op de hoogte van de Gôolse Gids. ‘’Dit komt voor een gedeelte door het coronavirus en de mensen die betrokken zijn geweest bij de Gôolse Gids hebben ook andere dingen te doen gehad. Wel realiseer ik me dat de timing niet helemaal goed is. Het was de bedoeling dat er samen met de clubs en sportcoördinators kennismiddagen zouden zijn geweest, maar daar heeft corona toch echt roet in het eten gegooid.’’

Verschillende sportclubs in Goirle en Riel melden dat ze niet benaderd zijn door de gemeente om deel te nemen aan de Gôolse Gids. Had de gemeente niet eerder moeten beginnen? ‘’Dat hadden we inderdaad kunnen doen, dat klopt’’, aldus wethouder Piet Poos.