Fotos verlening provinciepenning en ereburgerschap van Noord-Brabant aan sporters

Foto: Sporters met burgemeesters van hun gemeenten

 ‘s-Hertogenbosch 14 maart 2017- Schaatsster Ireen Wüst, darter Michael van Gerwen en wielrenster Marianne Vos, motorcrosser Jeffrey Herlings, zwemster Ranomi Kromowidjojo, rallyrijder Gerard de Rooy, wheeler Kenny van Weeghel en paralympisch tafeltennisster Kelly van Zon kregen vandaag de Provinciepenning van Noord-Brabant en daarmee het Ereburgerschap van de provincie. Beeldmateriaal van de bijeenkomst is voor de media beschikbaar. 

De Provinciepenning werd door commissaris van de Koning Wim van de Donk uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis. Andere sporters die de hoogste onderscheiding van Brabant kregen zijn amazone Anky van Grunsven, zwemmer Pieter van den Hoogenband en wielrenster Leontien van Moorsel.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk had in het Provinciehuis voor alle acht een persoonlijke woordje klaar, voordat hij de hoogste onderscheiding die Brabant kent, uitreikte. Ireen Wüst (schaatsen), Michael van Gerwen (darts), Jeffrey Herlings (motorcross), Ranomi Kromowidjojo (zwemmen), Marianne Vos (wielrennen), Gerard de Rooy (autorally) en de paralympiërs Kenny van Weeghel (atletiek) en Kelly van Zon (tafeltennis) kregen te horen waarom Brabant trots op hen is.

Sporters met commissaris van de Donk
Ireen Wüst en commissaris van de Donk
Michael van Gerwen en commissaris van de Donk
Jeffrey Herlings en commissaris van de Donk
Ranomi Kromowidjojo en commissaris van de Donk
Marianne Vos en commissaris van de Donk
Gerard de Rooy en commissaris van de Donk
Kenny van Weeghel en commissaris van de Donk
Kelly van Zon en commissaris van de Donk