DE LOKALE OMROEP (LOG) IN 2017

Wat biedt de LOG?

Het afgelopen jaar heeft de LOG een nieuwe studio in gebruik genomen. Daarnaast is de LOG digitaal gegaan. De LOG verzorgt nagenoeg dagelijks radio-uitzendingen via visual radio. Dat betekent dat de radio-uitzendingen niet alleen te beluisteren zijn, maar ook te zien. Daarnaast is op de kabelkrant – dank zij de goede samenwerking met WijGoirlenaren.com en INGoirle.com – permanent het lokale nieuws te zien. Op de kabelkrant zijn ook voortdurend filmpjes te zien van relevante gebeurtenissen in Goirle en Riel. Op dinsdagavond vanaf 19.00 uur is er een TV-programma, dat in de loop van het komende jaar geleidelijk zal worden gevuld.

Waar vindt U de LOG?

De LOG is te bereiken op: ZIGGO, kanaal 44 (Kabelkrant) en ZIGGO kanaal 919 (Digitale radio). Natuurlijk zijn we ook bereikbaar via onze eigen website www.lokaleomroepgoirle.nl. De opgeslagen visual radio streams zijn te zien op www.youtube.com/c/lokaleomroepgoirle en voor de live stream tijdens de uitzending op www.youtube.com/c/lokaleomroepgoirle/live .

Hoe ziet het radioprogramma er uit?

LOG-Radio Uitzendschema 2017

Maandag
19:00-20:00u Goolse Kringen
Uur Literatuur (Eerste maandag van de maand)
20:00-21:00u De Muziekkeuze van … (Om de twee weken)
Dinsdag
15:00-16:00u H: Goolse Kringen
H: Literatuur (Eerste dinsdag van de maand)
16:00-17:00u H: De Muziekkeuze van … (Om de twee weken)
19:00-20:00u Radio Hatseflats (Om de twee weken)
Woensdag
19:00-21:00u LOG-In
21:00-22:00u Breek de Week
Donderdag
19:00-20:00u LOG-Cultuur
20:00-21:00u LOG-Vereniging
Vrijdag
15:00-16:00u H: LOG-Cultuur
16:00-17:00u H: LOG-Vereniging
17:00-19:00u Funk Night
19:00-21:00u Het ‘Hout’ Niet Op!
Zaterdag
18:30-19:30u Eucharistieviering St Jan
21:00-22:00u Djimmy Show
Zondag
10:00-11:00u H: Eucharistieviering St Jan
13:00-14:00u Zondag met Timo
14:00-15:00u New Country
20:00-22:00u Le INIT Live (Om de twee weken)

Programmabeschrijvingen

Goolse Kringen

In het programma Goolse Kringen worden er elke week twee gasten uitgenodigd die in de afgelopen week in het nieuws kwamen.

Goolse Kringen wordt gemaakt door: Dimphie van Loon, Bernard Robben, Gerard de Groot, Ben Loonen, Leonard M.H. Joosten en Stefan Eikenaar.

Uur Literatuur

Elke eerste maandag van de maand wordt live het programma Een Uur Literatuur uitgezonden. Een Uur Literatuur gaat over actueel literair nieuws, landelijk of plaatselijk.

Een Uur Literatuur wordt gemaakt door: Els van Kemenade, Maritia Witte, Ben Loonen en Stefan Eikenaar.

De Muziekkeuze van …

Twee keer per maand op maandagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur wordt live een gesprek uitgezonden met een gemeenteraadslid of een lid van het college van B&W. Het gesprek gaat in principe over de mens achter de volksvertegenwoordiger of de bestuurder, het aanknopingspunt vormt zijn/haar muziekkeuze: een zevental favoriete nummers.

De Muziekkeuze van … wordt gemaakt door Ben Loonen.

Binnenkort: De Zorggeit

Binnenkort start het nieuwe radioprogramma De Zorggeit. De Zorggeit is een programma speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Het programma bestaat uit verschillende verzoeknummers van mensen woonachtig in een zorginstelling in Goirle. Elke uitzending zijn er ook twee gasten. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking die de mogelijkheid krijgen om te vertellen over hun werk, hobby’s, etc.

De Zorggeit wordt gemaakt door Wim Hoes en Gerard van der Mijl.

LOG-In

LOG-In is het jongerenprogramma van LOG Radio. Sinds 6 april 2016 bezetten een tiental jongeren wekelijks de LOG-studio om een radioprogramma te maken voor en door jongeren.

Naast dat er muziek gedraaid wordt, worden er ook spellen gespeeld met luisteraars zoals Flamingo Bingo, kan men verzoekjes aanvragen in De Bezorgservice en gaan de jongeren wekelijks op pad om verslag te doen van de meest recente lokale evenementen en/of festivals.

LOG-In wordt gemaakt door: Jimmy Spijkers, Friso van der Graaf, Maarten van den Hout, Timo de Bresser, Stefan Chavanu, Ruben Hooijmaijers, Niels Notenboom, Rens Burgmans, Sofie Brock en Jur van Gestel.

Breek de Week

Breek de Week is het programma, waar op LOG-Radio waarin Sanne van den Brandt haar favoriete muziek deelt met de luisteraars inclusief haar muzikale kennis. Voor luisteraars is er de mogelijkheid om een plaatje aan te vragen

LOG-Cultuur

Elke donderdag van 19:00 tot 20:00 uur nemen Paul Cornelissen, Theo Tak en Marjolein Mertens in het programma LOG Cultuurradio de culturele activiteiten door, die in Goirle en Riel gaan plaatsvinden. Elke week ontvangen ze gasten in de studio die vertellen over hun op komst zijnde culturele evenementen. De gasten brengen hun favoriete muziek mee.

LOG-Cultuur wordt gemaakt door Paul Cornelissen, Theo Tak, Marjolein Mertens en Jack Aandewiel

LOG-Vereniging

In het programma LOG-Vereniging wordt er wekelijks ingezoomd op het rijke verenigingsleven in Goirle. Er komt elke week een verenging aan bod die de mogelijkheid krijgt om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen.

LOG-Vereninging wordt gemaakt door Ad Galiart en Jack Aandewiel

Funk Night

Funk Night is het funk-programma van Mark van den Hoek met de beste funk, disco en soul uit de jaren ‘80. Ook draait hij regelmatig nieuw werk en souvenirs die écht onder het stof vandaan komen.

Het ‘Hout’ Niet Op!

Het ‘Hout’Niet Op! is het programma waarmee het weekend begint. Elke week wordt een er muziek gedraaid, maar is er ook ruimte voor sport, interviews en meer. Uiteraard is er ruimte voor het aanvragen van muziek of het delen van een boodschap met de presentator Maarten van den Hout en de luisteraars.

Eucharistieviering Kerk Sint Jan

Elke week wordt live vanuit de kerk de Sint Jan in Goirle de Eucharistieviering uitgezonden.

DJimmy Show

De DJimmy show is een dance mix van een uur, gemaakt door Jimmy Spijkers (DJimmy). Jimmy is de jongste medewerker van de LOG.

Zondag met Timo

In Zondag met Timo wordt wekelijks het weekend afgesloten. Presentator Timo de Bresser bespreekt de laatste actualiteiten, deelt het laatste filmnieuws en blikt terug op de uitzending van LOG-In eerder die week. Ook worden er verschillende genres muziek gedraaid en is er ruimte voor een verzoekje!

New Country

In New Country wordt de nieuwste countrymuziek gedraaid, vers uit Amerika. j

New Country wordt gemaakt door Johan Lemmers.

Le INIT Live

Le INIT Live is een tweewekelijks alternatief radioprogramma. Slap gezwets, harde muziek en een hoge frequentie bijzondere studiogasten. Op zondagen van 20:00 tot 22:00.

Le INIT Live wordt gemaakt door Nick van den Ende en Tim Betting.
Voor wat betreft TV: Voor zover het met het aantal vrijwilligers mogelijk is, maken we opnames van belangrijke gebeurtenissen in onze gemeente. Daarvan worden korte filmpjes gemaakt, die we zo snel mogelijk plaatsen op onze kabelkrant en op ons you-tube kanaal met filmarchief.:https://www.youtube.com/channel/UCRc-arKtj-DWLEdk7rhsj1A/videos. Dinsdagavond is onze vaste TV-avond. Die avond is nog lang niet gevuld. Eens per 14 dagen maken Jan van Eijck en Harold Spijkers een korte film met behulp van het gedigitaliseerde LOG-archief , we zenden wat langere impressies uit van gebeurtenissen in de gemeente en we herhalen de korte filmpjes. Een verder uitbreiding met een of meerdere vaste rubrieken staat op de rol. Daarnaast zendt de LOG de vergaderingen van de gemeenteraad live uit.

 

De LOG sluit in januari 2017 de rekening bij de ING. De ledendonaties op deze rekening wegen niet op tegen de kosten hiervan. Betalingen op de rekening van de ING kunt u zelf stop zetten. Wilt u aanblijven als lid dan kunt u uw jaarlijks lidmaatschap van € 12,50 voldoen op: NL85RABO0116807962 t.n.v. Lokale Omroep Goirle.