Cultureel Centrum Jan van Besouw start met Goirle Leest Voor

Rob van Amelsfoort, Sanna Weustink, Ted Deliën, Mark van Stappershoef, Ad Mallens, Toine van de Sande, Joost Minnaard, Jolanda van Leest, Suzan Spermon en Fred in ’t Ven. Allemaal lezen ze vanaf komende maandag een stuk voor uit een boek naar keuze.

Vanaf maandag 11 mei komt er 2 weken lang dagelijks een fragment online van een bekende Goirlenaar die voorleest. ‘’Omdat ons cultureel centrum gesloten is en we toch iets willen doen voor de Goirlenaren, hebben we besloten om Goirle Leest Voor te starten. We proberen op deze manier toch een positieve vibe te creëren’’, vertelt directeur Sanna Weustink.

Er komen verschillende boeken voorbij in Goirle Leest Voor. Zo leest Joost Minnaard voor uit het boek ‘Wees Onzichtbaar’ van Murat Isik. Fred in ’t Ven, eigenaar van Kaas&Meer, leest, erg toepasselijk, voor uit het boek ‘Kaas’ van Willem Elschot en Centrummanager Rob van Amelsfoort leest een stukje voor uit ‘De Klokkenluider van de Notre Dam’.

Twee weken terug kwam Cultureel Centrum Jan van Besouw al met een video over Goirle. Nu komen ze met Goirle Leest Voor. ‘’Aangezien de kans groot is dat we onze deuren voorlopig nog niet kunnen openen, denk ik dat we de komende tijd nog meer online actief gaan zijn.’’