Corona of niet. Jongerencentrum Mainframe staat niet stil

Nu de maatregelen van het RIVM versoepeld zijn, kan ook jongerencentrum Mainframe weer aan de slag. Het jongerencentrum in Goirle is weer begonnen met de buitenactiviteiten, maar heeft de laatste weken ook het gebouw flink onder handen genomen.

Naast dat een deel van de activiteiten weer is gestart, is er het een en ander verbouwd in het gebouw van Mainframe. Zo heeft de jongereninloop een grote metamorfose gehad. ‘’We hebben een deel van de bar gesloopt, omdat deze eigenlijk te groot was. Het rookhok is ook weg en in die hoek is nu een lounge. We hebben een nieuwe vloer gelegd en alles heeft een likje verf gekregen’’, vertelt jongerenwerker Anita Lemmers. Voor de nieuwe lounge is er een muur weggehaald en deze is op een andere plek terug gezet. ‘’Zo hebben we heel veel hergebruikt’’.

Tekst loopt door onder de afbeelding

De nieuwe lounge op de plek waar eerst de bar en rookruimte stonden

De verbouwing is nog niet helemaal klaar. Zo moet er op sommige plekken nog wat geschilderd worden en wordt er op de bovenverdieping ook nog het een en ander aangepast. ‘’Boven hebben we twee vergaderruimtes, waarvan er één ingericht gaat worden als dj ruimte. Met de sloop van basisschool De Wildert naast ons, zijn we ons repetitiehok kwijtgeraakt en omdat jeugd en jongeren toch graag met muziek bezig zijn hebben we besloten om een dj ruimte te maken’’. Hoe dat ingericht wordt, laat Anita aan de vaste dj’s van Mainframe over. ‘’Die jongens hebben daar meer verstand van dan ik. Zo kunnen ze het zelf naar wens inrichten.’’

 

Buitenactiviteiten weer gestart

Naast dat Mainframe al een tijdje op YouTube actief is, zijn de buitenactiviteiten ook weer hervat. ‘’Vanaf vorige week zijn we weer actief in de wijken in Goirle en Riel met verschillende spelletjes en sporten’’. Op de Facebookpagina van Mainframe is te zien wanneer ze waar zijn.  

 

Door: Jimmy Spijkers