Carnavalssfeer en Top2000 tijdens MidZomer Festival Goirle

Goirle Zingt op vrijdag 17 juni heeft een carnavalesk karakter en zaterdag 18 juni wordt een Top2000 Night. Het muzikale programma van het gratis MidZomer Festival op het Kloosterplein in Goirle is niet alleen gevarieerd maar ook kwalitatief hoogstaand.

Carnaval op bijna de langste dag van het jaar? Fons van Dijck, de voorzitter van het tweedaags MidZomer Festival, geeft aan dat Goirle Zingt voor de elfde keer plaatsvindt. “Alle reden voor een carnavalesk meezingfeestje.” Dat wordt vormgegeven de Ley River Bigband, Coverband Blast en de koren Popkoor ZO!, De Vrolijke Noot, Leediez en Vocal Sound. De presentatie is in handen van John en Rini. Mede door hun ‘achternamen’ Purple en Dorini meer dan in staat om ook wat carnavalssfeer te scheppen. Vanaf 20.30 uur wordt er uiteraard op 17 juni van de bezoekers een vocale meezingpresentatie verwacht. Een gratis liedboekje, al elf jaar gesponsord door de Goirlese middenstand, wordt door de dames van de Goirle Zingt-werkgroep uitgereikt. Vanaf 20.00 uur klinkt er muziek op het plein en vanaf 20.30 uur wordt het meezingen.

Het zaterdagprogramma loopt vanaf 20.30 uur warm om op 21.00 uur met een korte show van Just Like Robbie Williams te beginnen. De Top2000 Night. Om 22.00 uur betreedt de Top2000 LIVE Band het podium. Die band brengt een keur aan iconische hits uit de geschiedenis van de Top2000-hitlijst. De veelkoppige band (muzikanten waaronder een blaassectie en (achtergrond)zangers) zorgt voor een feest van herkenning.