Brede steun voor uitbreiding kermis Goirle

Het voorstel van de gemeente Goirle om de kermis uit te breiden met een achtbaan en een hoge glijbaan kan rekenen op ruime steun van de omwonenden van het groene deel van het Oranjeplein. Negentien huishoudens stemden tijdens de informatiebijeenkomst op 7 februari voor, acht waren eveneens voor, maar hadden nog enkele wensen, en zes stemden tegen.

 

Twee nieuwe attracties

GlijbaanAchtbaan

 

 

 

 

 

 

 

De opkomst was uitstekend, met zo’n zestig belangstellenden. Kermiswethouder Theo van der Heijden vertelde dat er al veel gesproken is met ondernemers, omwonenden en andere betrokkenen over de mogelijke uitbreiding van de kermis met twee nieuwe, rustige attracties. “Deze passen bij de sfeer van het dorp en zijn geschikt voor het hele gezin. Ze dragen bij aan een levensvatbaarder, aantrekkelijker en kwalitatief hoogwaardiger kermis.”

 

Vragen

Velen maakten gebruik van de vragenronde. Hieruit bleek dat er zorgen zijn over de staat van het grasveld na afloop van de kermis, de afscherming of juist de zichtbaarheid, inkijk vanuit de achtbaan en het wildplassen tegen de gevel van appartementencomplex Hof van Oranje. Ook vreesden sommigen parkeerproblemen en precedentwerking: volgen er straks nog meer evenementen op het grasveld en komen er volgend jaar geen grotere en meer attracties?

 

Familiekermis

Wethouder Theo van der Heijden verzekerde de aanwezigen dat er geĆ«valueerd wordt en dat het zeker niet de bedoeling is dat er gillende keukenmeiden komen. “Dit jaar proberen we uit of de uitbreiding voldoet. Maar we hechten eraan dat het een familiekermis blijft, die past bij het dorpse karakter van Goirle. Verder zullen we natuurlijk serieus kijken of uw zorgen weggenomen en wensen vervuld kunnen worden. We zijn in ieder geval blij dat een meerderheid achter ons voorstel staat.”
De kermis is van 24 t/m 28 juni.