Boyke Brand neemt afscheid Factorium Podiumkunsten

Per 1 januari 2018 neemt directeur-bestuurder Boyke Brand afscheid van Factorium Podiumkunsten. Hij gaat met pensioen. Boyke Brand heeft bij zijn vertrek bijna 10 jaar het centrum van podiumkunsten geleid. Doel is om per 1 oktober aanstaande zijn opvolger aan te stellen.
“Het besluit om met pensioen te gaan valt me zwaar aangezien ik me nog steeds met hart en ziel betrokken voel bij Factorium Podiumkunsten. Anderzijds zijn er mijn eigen wensen voor de toekomst. Ik blijf me uiteraard dit jaar ook met veel toewijding inzetten voor Factorium Podiumkunsten”, aldus Boyke Brand.
Boyke Brand genoot zijn opleiding aan het Twents Conservatorium in Enschede. Na diverse functies te hebben vervuld in het onderwijs en de muziekwereld was hij van 1985 tot 1997 directeur van de streekmuziekschool Boxtel en omgeving. Daarna was hij van 1997 tot 2008 directeur van RICK in Weert. Begin februari 2008 werd hij directeur van Factorium Podiumkunsten.


Factorium Podiumkunsten is een kunsteducatieve organisatie die een groot scala aan lessen, cursussen, workshops en voorstellingen aanbiedt op het gebied van de podiumkunsten muziek, dans, theater en musical. Het  werkgebied van Factorium beslaat de gemeenten Tilburg en Goirle.