75 bedrijven gecontroleerd op industrieterrein Tijvoort. Politie constateert geen strafbare feiten

De gemeente bezocht deze week samen met de 75 bedrijven op industrieterrein Tijvoort in Goirle. Hierbij kwamen meerdere tekortkomingen op het gebied van milieu en brandveiligheid aan het licht. De ondernemers krijgen de kans deze binnen een redelijke termijn te herstellen. Er zijn verder geen strafbare feiten geconstateerd.

“We beseffen dat het een lastige tijd is voor ondernemers, maar criminele activiteiten accepteer ik niet in onze gemeente. Helaas zien we dat criminelen het juist nu gemunt hebben op kwetsbare ondernemers. Het doet me dan ook extra goed dat bij de controles geen strafbare feiten zijn geconstateerd’’, vertelt burgemeester Mark van Stappershoef.

De gemeente controleert jaarlijks verschillende bedrijven. Dat gebeurt in samenwerking met de politie. Tijdens deze controles wordt er gekeken of bedrijven zich houden aan de wet- en regelgeving en er geen ondermijnende activiteiten plaatsvinden. Door bedrijven te bezoeken krijgen de gemeente en politie zicht op de activiteiten die daar plaatsvinden. Zo kan eventuele ondermijnende criminaliteit opgespoord worden.