3FM Serious Request: Lifeline komt bij jou in de buurt

3Kom in actie om levens te redden in Nederland én daarbuiten

3FM Serious Request 2018: Lifeline is helemaal nieuw van opzet en komt dit jaar bij jou in de buurt! Dit jaar dus geen Glazen Huis, maar in de week voor kerst (18 – 24 december) lopen drie teams van twee 3FM dj’s, 24 uur per dag een barre tocht door heel Nederland. Op kerstavond hopen ze allemaal aan te komen bij het hoofdkwartier TivoliVredenburg in Utrecht: de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Ook nieuw dit jaar is dat je een ‘eigen doel kunt kiezen’ waarvoor je in actie komt: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of  noodhulp bij oorlog en conflicten. Het dj team Jorien Renkema & Rob Janssen komt langs in jouw regio. Zij maken al lopend ook radio! Kijk op de site van www.3fm.nl/route wanneer de dj’s bij jou in de buurt zijn én – veel belangrijker nog – kom vooraf in actie, want misschien komen ze dan bij jouw actie langs!

Wat kun jij doen?Verzin een leuke actie samen met je familie, vrienden, sportmaatjes, koorleden of anderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het organiseren van een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging, een marathon zingen met je koorclubje, een restaurant in je eigen huis of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter: alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd. En…. het is goed mogelijk dat de dj’s naar jouw actie toekomen om verslag te doen, een handje te helpen of te ondersteunen! Belangrijk is om je actie altijd aan te melden op www.3fm.nl/kominactie, dan maak je kans op een bezoek van de dj’s! Wil jij ook in actie komen voor 3FM Serious Request, maar weet je nog niet hoe? Kies dan een kant-en-klare actie. Als je een actie hebt aangemeld krijg je een persoonlijke actiepagina, promomateriaal en tips en tricks om jouw actie tot een succes te maken. Wie weet staan Jorien & Rob in december opeens bij jou op de stoep! 

Kies je eigen doel Voor 3FM Serious Request kun je dit jaar je eigen doel kiezen. Uiteraard kun je ook meerdere doelen kiezen of voor alle doelen in actie komen. Doneren zonder actie is natuurlijk ook mogelijk. 

Reanimeren in NederlandHoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: jezelf veilig voelen. Maar daarvoor moeten er wél mensen zijn die weten wat ze moeten doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. Met reanimatiecursussen en het laten plaatsen van AED’s (defibrillators) door heel Nederland zorgt het Rode Kruis ervoor dat ook jij kunt ingrijpen in geval van nood.

Bescherming tegen natuurgeweldHet Rode Kruis wil de gevolgen van natuurrampen zoveel mogelijk beperken. In gebieden waar bijvoorbeeld veel orkanen of overstromingen zijn, worden huizen en scholen versterkt of op palen gebouwd. Maar ook het bouwen van dammen kan huizen en gewassen beschermen tegen het water. Door evacuaties te oefenen en speciale schuilplaatsen in te richten wordt chaos voorkomen en kunnen mensen zichzelf sneller en beter in veiligheid brengen.

Noodhulp bij oorlog en conflictenElke 2 seconden moet iemand zijn of haar huis verlaten door conflict of oorlog. Het gaat om gewone burgers die slachtoffer zijn van strijd of onderdrukking in hun land. Sommigen van hen moeten in een andere regio of land op zoek naar veiligheid. Het overgrote deel blijft noodgedwongen achter en probeert te overleven in kapotgeschoten huizen, met een constante dreiging van geweld, gebrek aan gezondheidszorg en geen geld voor eten of drinken. Het Rode Kruis biedt medische hulp, maar zorgt ook voor hulp bij de eerste levensbehoeften als schoon drinkwater, voedsel en praktische opvang als iemand nergens terecht kan.

Bezoek www.npo3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.